Preview Mode Links will not work in preview mode

Nulfejlskultur


Nov 26, 2018

Mit navn er Rebekka Bøgelund, og du lytter til podcasten Nulfejlskultur. I dette afsnit taler jeg med debattør, kreativ strateg og foredragsholder Claus Skytte. Han er forfatter til verdens første bog om deleøkonomi, og så er han nysgerrig - helt ud over det sædvanlige. Faktisk er hans timing så dårlig, at han altid er 3-4 år forud for sin tid. Hør ham fortælle, hvorfor de mest omstillingsparate overlever, men på rejsen dør de nysgerrige, fordi de gik forrest. 

Fremtiden forandrer sig hele tiden, så dem der tror, at alt handler om at regne sig frem til et facit bagerst i bogen, tager fejl. Facit ændrer sig hele tiden, og der findes ikke en fejlfri slagen vej. Hvis man ikke tør at lave fejl, så står man stille. 

Verden er på vej ind i en 4. industriel revolution. Det fjerner fundamentet under os. Hvis vi holder snuden i sporet, og kun tænker et kvartal frem, så laver vi måske ikke en eneste fejl, men vi dør undervejs, fordi verden ændrede sig. 

Hør om Claus Skyttes partnerskab i We Love People, og da de stiftede en lærende skole, hvor de blandt medarbejderne ansatte 5 unge, der skulle sprænge rammerne og aflære de gamle medarbejdere ting, som var nødvendige for at kunne imødegå fremtiden. Alle virksomheder bør i følge ham ansætte en flok unge og lade dem stille deres dumme, kritiske og irriterende spørgsmål for at gøre organisationen mere legesyg. 

Claus Skytte mener, at virksomheder skal ansætte ledere der tør vise, at de fejler. I hans eget lederskab har han aldrig lagt skjul på, hvad han var god til og dårlig til. Han siger sin mening og pakker det ikke ind. Men omvendt er man heller ikke i tvivl om, hvem Claus Skytte er – der findes ikke flere versioner. Han arbejder ikke med corporate truth, og mener heller ikke at ledere, der agerer med flere sandheder hører hjemme på direktionsgangen. 

I stedet for at direktøren stiller sig op og siger, at nu skal vi bare være åbne og frie, og ingen vil tro på det. Skal man i stedet i et hjørne af virksomheden ansætte et par stykker eller tre, som skal eksperimentere med en ny kultur, som kunne rime på den virksomhed, man har. Lykkes det ikke, kan det forholdsvist hurtigt lukkes ned. Omvendt, hvis det begynder at skabe ny værdi, vil det tiltrække folk, som vil hænge ud i forsøgskulturen over en årrække vil det blive den nye virksomhed. 

www.clausskytte.com